Achter de herbestemming – Het verhaal van Istoir

In de rubriek ‘Achter de herbestemming’ spreken we met ervaren bouwadviseur Christophe De Buck. Hij is al 20 jaar actief binnen de Camino groep en hij versterkt sinds begin 2022 het salesteam van Istoir. In deel 2 van onze minireeks vertelt Christophe iets meer over het unieke verhaal van Istoir.

herbestemming

Wat maakt het werken met oude panden zo uniek?

“De ziel die een oud gebouw heeft en de historie die achter zo’n gebouw zit. Zo is het belangrijk dat we het gebouw goed ontmantelen en klaarmaken voor de toekomst. Het heeft geen zin om met oude elementen te werken, zoals radiatoren bijvoorbeeld. Wij gaan het volledig opnieuw doen. Maar de authentieke architectuur waarmee wij werken, maakt dit verhaal zo mooi.”

“Ik vind de ziel die een oud gebouw heeft, die historie die erachter zit, dat maakt het eigenlijk zeer uniek.”

Wat trekt de mensen vaak aan in een Istoir-project?

“Er is vanuit de markt veel interesse voor Istoir-projecten, omdat deze telkens authentiek en uniek zijn, zeer origineel, een beetje ongewoon eigenlijk. En dat trekt de mensen zeer sterk aan. Standaard is een woord dat niet thuishoort bij Istoir. We gaan echt op maat gaan werken. De mensen kunnen zelf gaan kiezen welke toets ze willen geven aan de woning.”

Hoe ontzorgen jullie de klant?

“We werken van a tot z. Het enige dat de mensen nog moeten doen, is keuzes maken. Keuzes voor sanitair, keuken, bevloering, trap. En ook daarin worden ze volledig begeleid door onze interieurarchitecten. De mensen zien hun woning groeien, zonder dat ze er zelf veel kopzorgen bij hebben.”

 

Waar maakt Istoir het verschil?

“We hebben het grote voordeel dat we met prijsvastheid werken, wat vandaag wel wat waard is. Je komt niet voor verrassingen te staan als de markt explodeert en de prijzen beginnen stijgen. We weten perfect op voorhand waar we aan toe zijn. Alles is grondig bekeken en berekend.”

Bekijk de volledige reeks 'Achter de herbestemming':