Het nieuwste project van Istoir: UNESCO werelderfgoed

Een oase van rust met wereldfaam

De begijnhoven in Vlaanderen zijn parels van erfgoed, enig ter wereld. In dat rijtje bezet Onze-Lieve-Vrouw Ter Hoyen een bijzondere plaats, als best bewaarde begijnhof van vóór de Franse Revolutie.

Het beschermde monument in hartje Gent barst dan ook van de erfgoedwaarde. Achter de lange gevel aan de Lange Violettestraat bevinden zich typische begijntjeshuizen, een indrukwekkende kerk en een prachtig stukje grasland, dat grenst aan het kalme water van de Visserijvaart. Dat alles maakt van het Klein Begijnhof een oase van rust en sereniteit middenin het bruisende stadscentrum, een unieke plek om aangenaam te verpozen.

Contacteer ons
  • 15 wooneenheden
  • Reconversie
  • Authenticiteit
  • Residentieel
  • UNESCO werelderfgoed
  • In het centrum van Gent
Klein Begijnhof , Gent Klein Begijnhof , Gent Klein Begijnhof , Gent Klein Begijnhof , Gent

Behoud van ons erfgoed staat centraal

Authenticiteit is de rode draad in de ontwikkeling van het convent. Het behoud van erfgoed staat centraal, waarbij Istoir nauw overlegt met de Dienst Monumentenzorg en het Agentschap Onroerend Erfgoed. Van de vloeren en plafonds in het convent tot de boom en de kasseien op de binnenkoer – het wordt allemaal opgenomen in de bestemming van de site.

Die bestemming is volop in ontwikkeling, en dat met respect voor de geest van de plek zelf. Dit project biedt immers een unieke opportuniteit, die Istoir wil aangrijpen om een programma te ontwikkelen dat perfect past bij het Gentse Begijnhof.

Een project met standing vraagt de beste experts

Voor de ontwikkeling van dit unieke project doet Istoir een beroep op experts met indrukwekkende adelbrieven. De restauratie bijvoorbeeld wordt toevertrouwd aan een architecte die een groot deel van haar carrière wijdde aan het Klein Begijnhof. Zij schreef mee het beheersplan van de site, en is als geen ander thuis op deze plek.

Experts met een hart voor Onze-Lieve-Vrouw Ter Hoyen staan dus garant voor een perfect project, dat alle eer bewijst aan het Vlaamse UNESCO werelderfgoed.

Het Klein Begijnhof is gelegen in de Lange Violettestraat in Gent. Midden in het bruisende Gentse stadscentrum, met alle faciliteiten op wandelafstand. Het winkelcentrum Shopping Gent Zuid ligt om de hoek en op het plein Gent Zuid stap je meteen op de bus of tram. Via de R4 is er een snelle aansluiting naar zowel E40 als E17. Dit project komt niet in verkoop, maar wordt uitgebaat door Toontjeshuis

Bekijk op google maps