Een nieuw verhaal voor uw historisch erfgoed?

Bent u eigenaar van een historisch pand of authentieke site en wenst u het een tweede leven te schenken? Wij kunnen dit samen met u ontwikkelen en restaureren. U kan het geheel ook aan ons verkopen.

We zijn steeds op zoek naar panden en sites met een rijk verleden. We vormen het geheel om tot een uniek en klassevol woonproject. We doen dit steeds met veel respect voor het verleden. Bij Istoir hechten we veel belang aan het bewaren van de erfgoedelementen. We verwerken ze in de architectuur van het nieuwe woonproject. Tegelijkertijd genieten de nieuwe bewoners van een moderne esthetiek en de laatste technische snufjes.
 

Istoir interieur

Istoir neemt al het werk van uw schouders

Onze experts hebben veel ervaring met het opwaarderen van historische sites tot moderne wooneenheden. Zij nemen alle werk voor hun rekening, inclusief de administratie en de contacten met de overheid voor de nodige vergunningen. In nauw overleg met u en de architect zorgt Istoir ook voor de ontwikkeling van het concept. U kunt rekenen op financieel, juridisch en technisch advies en hulp bij onverwachte situaties, zoals archeologisch onderzoek of bodemverontreiniging.

U kan de hele site ook aan ons verkopen. Ook in dat geval transformeren we het geheel met veel respect voor de ziel, de geschiedenis en de architectuur van uw gebouw.

 

Neem contact met ons op


Van vervallen site tot hernieuwde glorie.

Ons team gaat proactief op zoek naar panden en sites met een historische en esthetische meerwaarde. Eens die gevonden en vastgelegd zijn, streven we ernaar het volle potentieel ervan waar te maken. Daarom werken we altijd met projectgebonden teams.

Karmel Brugge Istoir

Onderdeel van Camino

Istoir is een onderdeel van Camino. Hoewel we onze eigen accenten leggen, kunnen we bogen op dezelfde slagkracht en expertise van een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat. Daarnaast dragen we dezelfde waarden hoog in het vaandel. Niet alleen op financieel, maar ook op maatschappelijk vlak. Zo vloeit elk jaar een deel van de winst naar goede doelen en is respect een absolute kernwaarde in alle aspecten van wat we doen. Niet alleen in hoe we omgaan met het rijke verleden van gebouwen en sites, maar ook met stakeholders. Het is ons streven dat elke partij in het ontwikkelingstraject een aangename samenwerking heeft met Istoir. Zowel de eigenaar van een site, de ontwerpende architect en betrokken experten, de vergunnende overheden als de buurtbewoners.

Contacteer ons

Download magazine

When history becomes home.


Ontdek het verhaal achter Istoir en alle details rond onze projecten. 
Download ons magazine via onderstaande knop.

Download magazine

Istoir Brugge Karmel

Voor elk project de perfecte aanpak.

Voor elk project wordt stap per stap bepaald welke noden er zijn en welke uitdagingen zich stellen. Op basis daarvan wordt een team met de perfecte mix van expertise samengesteld: met inhouse deskundigen en externe professionals. De teamleden van Istoir kunnen bogen op een ruime ervaring. Jarenlange samenwerkingen met stedenbouwkundige diensten, studiebureaus, ingenieurs, architecten, landmeters en duurzaamheidsexperten hebben een rijk netwerk opgeleverd. En net door te putten uit dat netwerk, weten we voor elk project het geknipte team samen te stellen.

Ontdek de mensen achter Istoir

Bent u benieuwd hoe wij kunnen samenwerken aan uw historisch pand?

Neem dan contact op via het onderstaande formulier. In een vrijblijvend verkennend gesprek ontdekken we hoe we samen kunnen bouwen aan een bijzonder project.

Contactformulier