Istoir

Bouwen aan de toekomst,
vanuit een rijke geschiedenis

Istoir vormt sites en panden met een rijke geschiedenis om tot klassevolle woonprojecten. Daarbij bewaren we de originele erfgoedelementen en integreren ze stijlvol in de architectuur van het nieuwe woonproject, zodat hun ziel en karakter nog lang blijven begeesteren.

Deel van de groep Camino

Istoir is een onderdeel van Camino, een sterk en stabiel familiebedrijf bestaande uit een groep van bouwgerelateerde bedrijven met elk hun eigen expertise. Met zeer uiteenlopende expertises onder één dak en een intense samenwerking tussen ervaren partners, zorgen wij ervoor dat unieke panden op een al even unieke manier een nieuwe bestemming kunnen krijgen.

Elk jaar werkt Istoir en bij uitbreiding de hele Camino groep aan een aantal doelstellingen en projecten rond duurzame thema’s. Concreet zorgen we er bijvoorbeeld voor dat bestaande panden gerenoveerd worden tot nieuwe authentieke woningen. Op die manier gaan we slim en duurzaam om met de ruimte die we hebben. Alle info hierover kan je lezen in ons ESG-rapport.

Istoir Team

Op zoek naar potentieel

“Mijn opdracht bestaat in het vinden en aankopen van panden en sites, die niet alleen een historische waarde hebben, maar ook potentieel hebben als uniek woonproject. Denk aan scholen, kloosters, fabriekssites, statige herenwoningen ... Ik informeer bij de dienst stedenbouw naar de ontwikkelingsmogelijkheden en zit samen met architecten om te bekijken hoe we de site nieuw leven kunnen inblazen, terwijl we de eigenheid bewaren. We kennen dan ook graag het verhaal achter elke site die we ontwikkelen, aangezien eerherstel en respect voor de ziel van een gebouw voor eigenaars net zo belangrijk kan zijn als het financiële luik.”

Stijn Busschaert, teamlid Istoir

Potuit Istoir

Evenwicht tussen oud en nieuw

“Bij Istoir ligt de focus op historische gebouwen en hoe we deze duurzaam kunnen restaureren zodat ze klaar zijn voor de volgende 100 jaar. Als alle puzzelstukjes in elkaar vallen en we een bouwvallig, onveilig en onaantrekkelijk gebouw kunnen omvormen tot een authentieke en karaktervolle plek waar we onszelf zien wonen, dan zijn we in ons opzet geslaagd. Het is fijn om deel uit te maken van een ambitieus bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. Istoir kan anderzijds steunen op de expertise van bouwgroep Camino, waar we deel van uitmaken.”

Lissa Camerlinck, teamlid Istoir


Download magazine

When history becomes home.


Ontdek het verhaal achter Istoir en alle details rond onze projecten. 
Download ons magazine via onderstaande knop.

Download magazine

Istoir Karmel Brugge

Bent u benieuwd hoe wij kunnen samenwerken?

Neem dan contact op via het onderstaande formulier. In een vrijblijvend verkennend gesprek ontdekken we hoe we samen kunnen bouwen aan bijzondere projecten.

Contactformulier