Istoir

Bouwen aan de toekomst,
vanuit een rijke geschiedenis

Istoir vormt sites en panden met een rijke geschiedenis om tot klassevolle woonprojecten. Daarbij bewaren we de originele erfgoedelementen en integreren ze stijlvol in de architectuur van het nieuwe woonproject, zodat hun ziel en karakter nog lang blijven begeesteren.

Maak kennis met de mensen achter Istoir

Istoir bestaat uit een ervaren en complementair team. Hoewel we voor elke uitdaging projectgebonden teams met externe professionals samenstellen, begint elk nieuw verhaal bij onze vaste kern, waarin elk bijdraagt met z’n eigen specialisme. Verschillende expertises, één ontwikkelingsteam.  Istoir maakt deel uit van Camino, een groep van 12 bouw- en vastgoedbedrijven waar Durabrik, Victor, Ecopuur, ... ook een onderdeel van zijn.  De kennis die in de ganse groep aanwezig is zorgt voor een extra verrijking en ondersteuning.

Istoir Team

Op zoek naar potentieel

“Mijn opdracht bestaat in het vinden en aankopen van panden en sites, die niet alleen een historische waarde hebben, maar ook potentieel hebben als uniek woonproject. Denk aan scholen, kloosters, fabriekssites, statige herenwoningen ... Ik informeer bij de dienst stedenbouw naar de ontwikkelingsmogelijkheden en zit samen met architecten om te bekijken hoe we de site nieuw leven kunnen inblazen, terwijl we de eigenheid bewaren. We kennen dan ook graag het verhaal achter elke site die we ontwikkelen, aangezien eerherstel en respect voor de ziel van een gebouw voor eigenaars net zo belangrijk kan zijn als het financiële luik.”

Stijn Busschaert, teamlid Istoir

Potuit Istoir

Evenwicht tussen oud en nieuw

“Mijn passie voor bouwen en geschiedenis komt samen bij Istoir. Mijn taak bestaat er vooral uit om een evenwicht te vinden; om de visies van restauratie- en ontwerparchitecten met elkaar te verzoenen, om zo kwaliteitsvolle architectuur te creëren. Voor mij is dat: wanneer technisch vernuft, gebruiksgemak en esthetische ambities hand in hand gaan. En het eindresultaat een tijdloze klasse uitstraalt.”

Machteld Lehaen, teamlid Istoir


Download magazine

When history becomes home.


Ontdek het verhaal achter Istoir en alle details rond onze projecten. 
Download ons magazine hieronder.

 

Download magazine

Van plan tot afgewerkt project

“Ik overschouw elk project mee van begin tot einde: ontwikkeling, werfopvolging, budgetcontrole en commercialisering. Ik vind het fantastisch om mensen net zo warm te maken als wijzelf voor onze projecten. We bezorgen hen immers met Istoir echt een unieke thuis. “

Frederik Van Vooren, teamlid Istoir

Istoir Karmel Brugge

Bent u benieuwd hoe wij kunnen samenwerken?

Neem dan contact op via het onderstaande formulier. In een vrijblijvend verkennend gesprek ontdekken we hoe we samen kunnen bouwen aan bijzondere projecten.

Contactformulier