Bouwen aan de toekomst,
vanuit een rijke geschiedenis

Istoir vormt sites en panden met een rijke geschiedenis om tot klassevolle woonprojecten. Daarbij bewaren we de originele erfgoedelementen en integreren ze stijlvol in de architectuur van het nieuwe woonproject, zodat hun ziel en karakter nog lang blijven begeesteren.

Maak kennis met de mensen achter Istoir

Istoir bestaat uit een ervaren en complementair team van drie leden. Hoewel we voor elke uitdaging projectgebonden teams met externe professionals samenstellen, begint elk nieuw verhaal bij onze vaste kern van drie, waarin elk bijdraagt met z’n eigen specialisme. Verschillende expertises, één ontwikkelingsteam.

Op zoek naar potentieel

“Mijn opdracht bestaat in het vinden en aankopen van panden en sites, die niet alleen een historische waarde hebben, maar ook potentieel hebben als uniek woonproject. Denk aan scholen, kloosters, fabriekssites, statige herenwoningen ... Ik informeer bij de dienst stedenbouw naar de ontwikkelingsmogelijkheden en zit samen met architecten om te bekijken hoe we de site nieuw leven kunnen inblazen, terwijl we de eigenheid bewaren. We kennen dan ook graag het verhaal achter elke site die we ontwikkelen, aangezien eerherstel en respect voor de ziel van een gebouw voor eigenaars net zo belangrijk kan zijn als het financiële luik.”

Elisabeth Strosse, teamlid Istoir

Evenwicht tussen oud en nieuw

“Mijn passie voor bouwen en geschiedenis komt samen bij Istoir. Mijn taak bestaat er vooral uit om een evenwicht te vinden; om de visies van restauratie- en ontwerparchitecten met elkaar te verzoenen, om zo kwaliteitsvolle architectuur te creëren. Voor mij is dat: wanneer technisch vernuft, gebruiksgemak en esthetische ambities hand in hand gaan. En het eindresultaat een tijdloze klasse uitstraalt.”

Machteld Lehaen, teamlid Istoir


Van plan tot afgewerkt project

“Ik overschouw mee elk project van begin tot eind. Ik zet mijn schouders onder de ontwikkeling, en tijdens de productiefase volg ik zowel de werken op de werf op als de budgetten overkoepelend op. Ook rond het commerciële luik draag ik m’n steentje bij: het project in de kijker zetten want dat is waar het uiteindelijk om draait: mensen die net zo warm worden van het project als wijzelf een unieke thuis bezorgen.”

Frederik Van Vooren, teamlid Istoir