Achter de herbestemming – kennismaking met Christophe De Buck

In de rubriek ‘Achter de herbestemming’ spreken we met ervaren bouwadviseur Christophe De Buck. Hij is al 20 jaar actief binnen Camino en hij versterkt sinds begin 2022 het salesteam van Istoir. In deel 1 van onze minireeks praten we over zijn rol binnen Istoir en wat hem drijft in zijn job en in het leven.

Christophe De Buck Istoir

Waarom maakte je de overstap naar Istoir?

“Het concept interesseerde mij enorm. Ik ben zelf zeer sterk voorstander van restauratie van oude gebouwen en om die nieuw leven in te blazen. Zo kom ik in contact met mensen die op zoek zijn naar een woning met historie, authenticiteit en meer karakter. En dat zijn klanten die ik vroeger veel minder had, omdat er gewoon minder dergelijke projecten bestonden.”

 

Hoe ziet jouw rol eruit binnen Istoir?

“Ik sta in voor de verkoop binnen Istoir. Er is zeer veel interesse voor ons product, waardoor onze leads vlot binnenkomen. Ik neem contact op met deze mensen, maak een afspraak bij hen thuis of hier ter plaatse in de Koetshuizen en neem ruim de tijd om uit te leggen waar het precies om gaat. En dat is zeer succesvol. Van alle bezoeken worden de meeste wel echt positief afgerond, wat zeer aangenaam is.”

“Architectuur en design hebben mij altijd geboeid. En in die zin vind ik mijn rol als bouwadviseur voor Istoir wel een grote uitdaging.”

Wondelgem Koetshuizen Istoir Kasteel

Wanneer kom jij het traject binnen?

“Ik ben vooral gefocust op de verkoop. Eens de plannen volledig klaar zijn, en de prijszetting correct is gebeurd, start het eigenlijke verkoopstraject en neem ik contact op met de leads.”

Waar haal jij als mens voldoening uit?

“Ik ben een architectuurliefhebber. Architectuur en design hebben mij altijd geboeid. En in die zin vind ik mijn rol als bouwadviseur voor Istoir wel een grote uitdaging. We kunnen samen nadenken over hoe we de zaken gaan aanpakken. Zoals bijvoorbeeld de afwerking van de plafonds in de Koetshuizen. Ook in andere projecten kijken we hoe we de authenticiteit van de vloer, het sanitair, de keuken … kunnen bewaren. Het afwerkingsniveau van onze projecten is van zeer hoog niveau, en dat vind ik eigenlijk wel zeer boeiend.”

Waar haal je voldoening uit in je job?

“Het is plezant om met mensen samen te werken en samen met hen te zoeken naar hun droomwoning. Ik zie eigenlijk alleen maar tevreden mensen die in een mooi, uniek en authentiek pand willen wonen. Dus dat maakt mijn job zeer aangenaam.”

Bekijk de volledige reeks 'Achter de herbestemming':