Een dokterswoning met een park als achtertuin: Hof Sebrechts

Net zoals een dokter zijn patiënten beter maakt, zo knapt Istoir historische panden op tot klassevolle woonprojecten. Daarom past Hof Sebrechts, als gewezen dokterswoning met bijhorende kliniek, zo mooi in ons aanbod. Istoir vormt dit unieke complex aan het bekende gelijknamige park – een geliefkoosde plek voor geboren en getogen Bruggelingen – om tot een bijzondere woonervaring.

 

Contacteer ons
  • gewezen dokterswoning en kliniek
  • tal van originele interieurdetails
  • een park als achtertuin
  • midden in de historische stad
  • met alle voordelen van het Brugse centrum
Hof Sebrechts, Brugge Hof Sebrechts, Brugge Hof Sebrechts, Brugge Hof Sebrechts, Brugge

Van handelshuis tot dokterswoning

De geschiedenis van Hof Sebrechts gaat terug tot de achttiende eeuw. Toen bouwde Jozef van Severen, een rijke veehandelaar, een herenhuis op dit adres. Daar voegde hij een grote tuin aan toe, die voordien dienst deed als moestuin van het aanpalende klooster. Begin twintigste eeuw komt het complex in het bezit van de befaamde professor-chirurg Joseph Sebrechts – vandaar de naam. Hij huisde er zijn woning en privékliniek, en legde het fundament voor het huidige uitzicht.


Hof Sebrechts Brugge Istoir

Originele elementen voor authentiek wonen

Dat uitzicht is vandaag de dag nog steeds imposant. In de dokterswoning bleven tal van authentieke elementen bewaard. Indrukwekkend zijn de monumentale houten trap, het oorspronkelijke schilderwerk met marmereffect, de fraaie chinoiserie en de lederen muurbekleding. Deze originele elementen worden door Istoir stijlvol en met respect geïntegreerd in het nieuwe woonproject.

Een park als achtertuin

De woning en de kliniek geven uit op het Sebrechtspark, de vroegere tuin van de dokterswoning. In dit prachtige stukje groen kweekte de dokter indertijd perziken, witloof, meloenen en druiven. In de tuin stond eveneens een serre waar tuinman Leon Anseeuw orchideeën kweekte, een zeldzaamheid voor die tijd. Vandaag is deze moes- en fruittuin omgevormd tot een gezellig park met een speeltuintje en uitnodigende picknickplekken. Deze achtertuin is een uitzonderlijke troef voor de toekomstige bewoners, die kunnen genieten van een oase van rust in het hart van de Brugse binnenstad.

Welkom in de Beenhouwersstraat

Hof Sebrechts is gelegen in het centrum van het historische Brugge, dat door de UNESCO is erkend als werelderfgoed. Op amper 10 minuten wandelen staat u op de Rozenhoedkaai, wereldberoemd vanwege de prachtige historische gebouwen en een van de populairste hotspots in Brugge. Alle pluspunten van de stad – openbaar vervoer, winkels, restaurants, terrasjes en cultuur – bevinden zich op enkele passen van het pand.

Bekijk op google maps

Istoir team

Meer weten over deze unieke site?

T. 09 240 80 10
info@istoir.be
Contactformulier