Waar bezinning & woonbeleving elkaar kruisen

Op een plek waar rust en bezinning eeuwenlang centraal stonden, herrijst een karaktervol woonproject in de historische Brugse binnenstad. Het statige Karmelklooster van het Kostbaar Bloed Onze-Lieve-Vrouw, waar ooit de zusters Karmelietessen huisden, wordt dankzij een herbestemming opnieuw een thuis. 

Architect: Bildt (Roeselare) & Juxta (Gent)

Landschapsarchitect: Erik De Waele (Zwevegem)
 

Bezoek de projectwebsite

Contacteer ons
  • Botanische binnentuin
  • Historische binnenstad
  • Licht en ruimte
  • Reconversie
  • Oase van rust
  • Prachtige kloosterkapel
Karmel-klooster, Brugge Karmel-klooster, Brugge Karmel-klooster, Brugge Karmel-klooster, Brugge Karmel-klooster, Brugge

Licht en ruimte

De nieuwe wooneenheden zullen dankzij een samenspel van licht, ruimte en het behoud van de hoge plafonds een brug slaan tussen het rijke verleden van het klooster en een toekomst waarin stijlvol, comfortabel én duurzaam wonen aan de orde zijn. 


Botanische binnentuin

Bijkomende blikvangers zijn de oude kloosterkapel, die uit 1877 dateert, en de prachtige binnentuin van 5.000 vierkante meter. Die vormt een groene long in het Brugse stadscentrum waar het aangenaam verpozen is. En hoewel de site zich op een boogscheut van de bruisende Grote Markt bevindt, zorgen de zes meter hoge tuinmuren, net zoals in 1877, voor een oase van stilte en rust.

Schuttersstraat 5, Brugge

Project Karmel is gelegen in de Schutterstraat 5: pal in de historische Brugse binnenstad en op wandelafstand van de Grote Markt. Via de stadsring is er een snelle ontsluiting richting E40.

Bekijk op google maps

Istoir team

Meer weten over deze unieke site?

T. 09 240 80 10
info@istoir.be
Contactformulier