Medewerker in de kijker: projectleider Michiel Degezelle

Dat zijn hart in de restauratiesector ligt, was hem al lang duidelijk. Als Industrieel Ingenieur Bouwkunde zet Michiel zijn kennis en ervaring in deze sector dan ook maar al te graag in voor Istoir-projecten. Een gesprek met onze enthousiaste, nieuwe projectleider!

Karmel Brugge Istoir

Hoe kom je bij Istoir terecht?

“Ik volgde Istoir al langer op LinkedIn. Ik was niet actief op zoek naar een andere job, maar toen ik een vacature voor projectleider zag, reageerde ik meteen. Eerder werkte ik al voor een restauratieaannemer en ik wou absoluut in dezelfde sector blijven werken. Bij restauraties ontdek je ook de deskundigheid en vakkennis van vroeger: indrukwekkende dak- en houtconstructies, prachtige lambriseringen, ingenieus pleisterwerk, … Dergelijke zaken zijn nu bijna onbetaalbaar, dus wil je ze zoveel mogelijk behouden en beschermen.”

“Dankzij herbestemmingen creëren we meer ruimte om te wonen, met respect voor het verleden.”

Karmel Brugge Istoir

Wat maakt van Istoir een goede werkgever?

“Het is voor mij een optelsom van meerdere zaken. Het feit dat duurzaamheid en kwaliteit altijd vooropstaan, apprecieer ik. Waar anderen soms voor minder kwalitatieve materialen of uitvoeringsmethodes kiezen, trekt Istoir altijd de lijn door. Geen loze beloftes. Verder vind ik het ook fijn dat er met vaste partners wordt samengewerkt. Ik geef ook toe dat ik vooraf de jaarbalans van Istoir even bekeken heb, want werken voor een bedrijf met een zwakke balans zou ik niet doen. Maar het is een gezond bedrijf dat bovendien deel uitmaakt van en ondersteund wordt door de Camino Groep. Een zeer stabiele werkgever dus.”

Wat houdt je functie in?

“Als projectleider organiseer ik de werken van een aantal woonprojecten en volg ik alles op van a tot z. Zodra het ontwerp klaar is, sta ik paraat. Ik ben ook altijd op de hoogte van projecten die eraan komen, zo ben ik meteen mee in het dossier. Bovendien begeleid ik ook werfbezoeken en ben ik het centrale aanspreekpunt voor het bouwteam. Veel variatie dus. Op dit moment ben ik aan de slag voor de herbestemming van het voormalige Karmelietessenklooster in Brugge, dat wordt een prachtige combinatie van woningen en appartementen.”

Istoir

“Als projectleider wil ik dat iedereen zijn job tot in de perfectie uitvoert én daar zelf mee tevreden is.”

Karmel Brugge

Wat zijn volgens jou de uitdagingen voor een bedrijf als Istoir?

“Het moeilijkste aspect is de beheersbaarheid van de kostprijs van de projecten. Je wil concurrentieel blijven, en dat is een evenwichtsoefening. Kwaliteit en respect voor de geschiedenis van het gebouw moeten steeds voorop staan.”

 

Waarom is herbestemming zo belangrijk?

“Historische gebouwen behouden is een manier om de ziel van de stad of buurt te bewaren. Ook als het om private gebouwen gaat. De restauratie van gebouwen zoals musea of stadshuizen worden vaak bekostigd door de overheid, maar ook andere panden zijn absoluut het beschermen waard.”

Bent u eigenaar van een historisch pand dat u vakkundig wil laten restaureren? Of hebt u interesse om in zo’n pand te wonen, voorzien van alle hedendaags comfort?

Neem dan gerust contact op