Hoe de geschiedenis van een pand kan inspireren - collega in de kijker

Arne Demoen startte sinds kort als projectleider bij Istoir. Vooral de manier waarop Istoir te werk gaat om de authentieke elementen in een pand te behouden, gaf voor hem de doorslag om het team te vervoegen. 
 

Hoe kwam je bij Istoir terecht?

Arne: “Ik werkte voorheen als projectleider bij totaalaannemer victor, net zoals Istoir een bedrijf binnen de Camino-groep. Vooral de type panden en de historische waarde erachter hebben mij altijd geïntrigeerd. Samen met de grootte van de projecten lagen deze zaken aan de basis van mijn keuze voor Istoir. Het leek me een interessante volgende stap en ook een mooie uitdaging.”

Wat is jouw rol als projectleider precies?

Arne: “Ik probeer vanaf ontwerp tot oplevering, zowel organisatorisch, financieel als technisch, een overkoepelende en trekkende rol op te nemen, over het volledige bouwteam heen. Door de grootte van de projecten is het samenbrengen van alle betrokken partijen vaak een heuse puzzel en een uitdagende opdracht. Het team breidt uit met almaar meer specialisten. Daarom is er nood aan iemand die alle partijen op één lijn kan krijgen, hen kan motiveren, engageren, maar ook controle kan uitoefenen."

Je had het al even over de historische waarde van de panden, maar wat maakt Istoir verder zo interessant?

Arne: “Er zijn maar weinig bedrijven die op onze manier te werk gaan. We hebben oog voor de historische elementen in de panden, en gaan op zoek naar hoe we een mooie herbestemming kunnen creëren, bijvoorbeeld van een 19e-eeuws gebouw. Onze expertise geeft ons de mogelijkheid om tijdens dat proces de juiste authentieke elementen te behouden.”

“De rol van een projectleider bestaat erin om alle partijen op één lijn te krijgen.”

 

Tot slot, waar haal je voldoening uit?

Arne: “Ik kan enorm genieten van de mooie afwerking van een gebouw, zowel langs de binnen- als de buitenkant. Verder haal ik voldoening uit het afleveren van kwaliteitsvol werk en de relatie met de klant. Een tevreden klant, daar doen we het voor.” 
 

Ook interesse in een job als projectleider?
Ontdek de vacature