Istoir lanceert literair kortverhaal rond kasteelsite Potuit

Bij de ontwikkeling van onze projecten is de geschiedenis van het pand ons hoofdpersonage. Deze komt in ons nieuwe hoofdstuk weer tot leven. Vanaf november breiden we zelfs nog een extra verhaal aan kasteel Potuit. Het woonproject in Sint-Amandsberg vormt namelijk het kader van een fictief kortverhaal, geschreven door auteur Dirk Van Boxem. 

‘Het is niet onmogelijk. 
Jaren zon hebben de sofa in de erker van alle kleur ontdaan. Grond, groen, stenen en mijn lijf zijn ook deze lange, hete zomer weer tot de laatste molecule met hitte gevuld, op scherp gezet. Bij de minste aanraking voel je het vonken.’

Het zijn de eerste zinnen van het literiair kortverhaal. Fictie geïnspireerd op de ziel van het historische kasteel. Auteur Dirk Van Boxem voelde het meteen bij het binnenwandelen van de site:  

“Het is een oud gebouw. Als je binnenkomt zie je hoeveel verhalen er zijn gepasseerd en hoe hard er geleefd is. Je merkt het ook in het park, waar de bomen getuigen van een heel lange geschiedenis.” 

Het verhaal is vanaf 9 november te volgen op de social mediakanalen van Istoir. Wekelijks publiceren we een aantal fragmenten, met de ontknoping op dinsdag 30 november.

Benieuwd naar het vervolg?

Volg Istoir op Instagram en Facebook en laat je meeslepen door het verhaal.