Omgevingsvergunning binnen voor Karmelietessenklooster in Brugge

Het college van burgemeester en schepenen in Brugge leverde op 4 juli officieel de omgevingsvergunning af voor het verbouwen en renoveren van het Karmelietessenklooster in de Schuttersstraat. Hiermee kunnen we van start met de herbestemming van de volledige site van het voormalige klooster. Daarbij blijft de geest van het klooster bewaard, in combinatie met hedendaags wonen.

Wij zijn samen met Istoir en de restauratiearchitect in dialoog gegaan met de stadsdiensten en erfgoed. Enerzijds moet het project geschiedenis ademen, én het hedendaags wonen mogelijk maken. Dankzij restauratiearchitecte Mieke Goegebuer van Juxta hebben we ook de technische kennis in huis voor het restauratiegedeelte. Deze samenwerking leidt in onze ogen tot een evenwichtig en inspirerend resultaat”, aldus Jonas Van de Walle, architect bildt.

Zoals steeds zullen we het authentieke karakter van de site behouden, in combinatie met hedendaags wonen. In totaal komen er 6 eengezinswoningen en 13 appartementen. Daarnaast wordt de kapel omgebouwd tot loft en wordt er een multifunctionele ruimte voorzien in het gebouw. Niet enkel de gebouwen worden gerenoveerd, maar ook de botanische tuin herstellen we terug in zijn volle glorie. Deze zal volledig toegankelijk zijn voor de toekomstige bewoners, een zalig rustpunt in hartje Brugge.

We stellen momenteel alles in het werk om het uitvoerings- en verkoopdossier grondig voor te bereiden. We streven ernaar de werken aan te vatten in het voorjaar 2023.

Meer te weten komen over het  Karmelietessenklooster?

Ontdek het hier